Missie Fair Leaf

Missie

"Wij creëren eerlijke kansen in de hele keten"

eerlijke kansen

In de hele productieketen staat eerlijkheid voorop. Eerlijke handel, eerlijke prijzen en het bieden van eerlijke kansen.

Orionis

sociale werkplaats

Onze producten worden samengesteld in een sociale werkplaats in Zeeland. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, krijgen hier begeleiding voor een eerlijke kans op werk. Meer informatie: https://www.orioniswalcheren.nl/

Ghanese boer

opleiding boeren

Wij werken samen met een Fair Trade boerenproject om boeren in Ghana een betere toekomst te geven. Zij krijgen een opleiding om hun eigen plantage te starten en een eerlijke prijs voor hun grondstoffen. Meer informatie: www.moringaconnect.com

Waar wordt het geproduceerd

eerlijke prijzen

Wij willen dat iedereen toegang heeft tot eerlijke en gezonde voeding. Om de prijs van onze producten laag te houden, doen wij zo veel mogelijk online en houden wij alle producten in eigen beheer. Je zult ons dus niet zo snel in de supermarkt vinden.

duurzame wereld

Wij geloven dat de natuur alle bouwstenen bevat voor een gezonde voeding. Voor deze natuur willen wij zorgdragen. 

team-386673

handwerk

Zorg en aandacht voor het product, dat kan een machine niet nabootsen. Bovendien gaan er in een fabriek veel grondstoffen verloren. Wij kiezen daarom voor de meest duurzame optie: handwerk.

Graspapieren Enveloppe

duurzame verpakking

Deze graspapieren enveloppen die wij gebruiken voor de verzending, bestaan voor 70% uit gerecycled papier en voor 30% uit gras. De brievenbuspakketten bestaan uit duurzaam kraftpapier.
Met elke bestelling die jij plaatst, groeit de vraag naar duurzame verpakking.

Minder Uitstoot

minder uitstoot

Om de CO2-uitstoot te verminderen, maken wij gebruik van zeevracht transport in plaats van luchttransport. In de grote steden wordt in beperkte mate gebruik gemaakt van de fietskoerier. Ook hierbij geldt; hoe groter de vraag, hoe minder uitstoot per product wij kunnen realiseren.

DOE JE OOK MEE?