030 - 75 121 30 | Gratis verzending vanaf 50 euro

EERLIJK

PRODUCTIE

PROCES

HERKOMST

In al onze producten zijn grondstoffen met hoge voedingswaarden verwerkt. Deze grondstoffen verbouwen wij niet zelf, maar importeren wij uit het buitenland.

Ghana

Moringa poeder is afkomstig van boeren uit Ghana. Wij werken samen met een social enterprise die met meer dan 5.000 boeren een werkovereenkomst heeft. Boeren krijgen begeleiding bij het starten van een eigen moringa plantage. Zo leren zij hoe je moringa oleifera bomen kunt planten en hoe je uiteindelijk de bladeren kunt verwerken in moringa poeder. Boeren krijgen van de social enterprise een eerlijke prijs voor hun grondstoffen. Fair Leaf koopt vervolgens de poeder van de social enterprise en deze wordt verzonden naar Nederland. Meer informatie over de verzending en het productieproces kun je verderop op deze pagina lezen.

China

De Hennep poeder die wij verwerken in onze producten, wordt geïmporteerd uit China. Op dit moment hebben wij nog geen goede werkrelatie met een lokale partij in China. Wij werken samen met een tussenpartij uit de Europese Unie, die de poeder voor ons importeert. We proberen zo ver dat mogelijk is met documenten te achterhalen waar de poeder vandaan komt en hoe de productie van het grondstof in de praktijk eruit ziet.

Brazilië

Brazilië is het land waar wij de eerste grondstoffen ontdekt hebben. Acai bessen zijn een lokale lekkernij en worden in veel verschillende gerechten verwerkt. Vanwege de wat bittere smaak van de bes, zijn wij in eerste instantie naar andere grondstoffen op zoek gegaan. De bes zit echter zo boordevol voedingswaarden, dat wij deze wel in onze lijst moesten opnemen. De Acai poeder die wij gebruiken wordt dan ook uit Brazilië geïmporteerd.

Mexico

Eén van onze meest gebruikte grondstoffen is afkomstig uit Mexico. Ook voor Mexico geldt, dat wij nog geen goede werkrelatie hebben met lokale boeren of een lokale tussenpersoon. We proberen zo goed mogelijk te onderzoeken in welke gebieden de algen die wij importeren worden gekweekt. Hierin zijn wij echter afhankelijk van de informatie die onze Europese tussenpersoon kan verstrekken. We werken er hard aan om ook hierin zo transparant mogelijk te kunnen zijn.

Peru

Eén van onze meest lastig te verkrijgen ingrediënten, komt uit het Andesgebergte van Peru. Maca wortels worden door lokale boeren in het Andesgebergte gekweekt en zowel lokaal als internationaal verhandeld. Onze Maca poeder is afkomstig uit Peruaanse dorpen en steden als Piura, Cajamarca, Chimbote, Arequipa, Tacna en de hoofdstad Lima.

PRODUCTIEPROCES

Fair Leaf streeft naar een duurzaam en eerlijk productieproces waarbij de kwaliteit van ieder product gegarandeerd kan worden. Wij willen doen wat binnen onze macht ligt om zowel kwaliteit, als een eerlijke inkoopprijs en een eerlijke verkoopprijs te hanteren. Wij streven ernaar om onze supply chain volledig in kaart te brengen, zodat we samen kunnen werken aan een eerlijke wereld. Om die reden zijn wij volledig transparant over ons productieproces.

Inkoop & Ontvangst

Fair Leaf koopt biologische grondstoffen in bij gecertificeerde leveranciers binnen en buiten Europa. Deze grondstoffen worden per 20 kilogram of een veelvoud daarvan naar de hoofdlocatie van Fair Leaf verzonden. De verzending gebeurd in een volledig gesealde verpakking en is te volgen via Track en Trace. Alle gedetaileerde gegevens over de herkomst van de zending, batchcodes en de verzending worden geregistreerd in ons logboek Traceerbaarheid.
Bij ontvangst van de zending, controleren wij de leverbon en de aanduiding op de verpakking. Wanneer deze niet overeenkomen met de geldende normen, wordt er contact opgenomen met de leverancier. Daarnaast wordt de verpakking gecontroleerd op beschadigingen. Deze ingangscontrole wordt geregistreerd in ons logboek Ingangscontrole.

Opslag

De ingekochte biologische grondstoffen worden opgeslagen in een donkere opslagruimte op de hoofdlocatie van Fair Leaf in Utrecht. Deze ruimte wordt regelmatig gereinigd en wordt uitsluitend gebruikt voor de opslag van biologische grondstoffen. Hierdoor is het risico op contaminatie uitgesloten. Zowel de reiniging van de ruimte als de opslag van de biologische grondstoffen wordt bijgehouden in een digitaal logboek.

Bereiden & Verpakken

Zodra de ontvangst van de biologische grondstoffen geregistreerd is, wordt er een verzending van de biologische grondstoffen naar een gecertificeerde fabriek ingepland. De verpakking wordt voorzien van een nieuw etiket met daarop de vereiste aanduiding voor verzending van het product naar de fabriek. Deze fabrikant verwerkt de biologische grondstoffen volgens ons authentieke recept in vegetarische capsules en verpakt de capsules in een gesealde verpakking.

Transport

Bij het verzenden van producten met een hoeveelheid van maximaal 100 kilogram, wordt gebruik gemaakt van de diensten van landelijke pakketdiensten DHL en PostNL. De producten zijn nauwlettend verpakt en voorzien van een etiket met de juiste aanduiding. Hierdoor is het risico op contaminatie beheerst en kan het product samen met gangbare producten getransporteerd worden. Bij grotere verzendingen, wordt gebruik gemaakt van eigen georganiseerd vervoer. Het transportmiddel wordt voor gebruik grondig gereinigd en dit wordt eveneens geregistreerd in een digitaal logboek.

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
×
×

Winkelmand